Opleiding Beveiliger 2

Amsterdam Training Point is de locatie voor het volgen van de opleiding Beveiliger 2. De opleiding duurt één jaar, met de mogelijkheid tot een versneld traject. ATP biedt het opleidingstraject in de vormen BBL en 3e leerweg aan. ATP heeft een erkenning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor het verzorgen van de opleiding
Beveiliger 2.

De lessen zijn klassikaal te volgen bij ATP. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan verschillende theorie vakken. Het grote voordeel van de klassikale variant is dat de lessen gestructureerd en onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde docent verzorgt worden. De lessen zijn eveneens ter voorbereiding op de theorie examens, lees hierover meer.

Ter ondersteuning van de klassikale lessen en de voorbereiding op de examens is er ook de mogelijkheid om studiebegeleiding te volgen bij één van de docenten. Dit zijn kleinere klassen waarbij er meer ruimte is voor één op één aandacht.

Naast het volgen van theorie lessen is het opdoen van ervaring in de praktijk ook van groot belang tijdens het opleidingstraject, oftewel: de Beroepspraktijkvorming (BPV). Deze ervaring wordt opgedaan door stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. De BPV wordt afgesloten met een praktijkexamen. Ter voorbereiding op het praktijkexamen is er de mogelijkheid om praktijkbegeleiding te volgen bij ATP.

Met het behalen van de theorie examens, de stage uren en het praktijkexamen is het diploma op zak!