Inhoud Opleiding

Achtergrond
Onze samenleving wordt complexer en de veiligheid van mensen en goederen neemt daarin een steeds belangrijkere plaats in. Goed opgeleide beveiligers met een professionele en flexibele (werk)mentaliteit zijn gewilde werknemers.

Werken als beveiliger is een verantwoordelijke baan. De functie bestaat onder andere uit het houden van toezicht, het signaleren van en optreden bij onregelmatigheden. Naast de taken op het gebied van orde en veiligheid hebben beveiligers tegenwoordig ook steeds vaker een dienstverlenende rol.

Doel van de opleiding Beveiliger 2
Amsterdam Training Point is de locatie voor het volgen van de opleiding Beveiliger 2. Om de opleiding succesvol af te ronden is het van belang om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op te doen. Na succesvolle afronding zijn er verschillende werkmogelijkheden binnen de beveiligingsbranche.

Voor wie is de opleiding?
De opleiding Beveiliger 2 is bedoeld voor iedereen die gemotiveerd is om te werken in de beveiligingsbranche. De opleiding Beveiliger 2 kan dienen als een vervolgopleiding na het VMBO of als omscholing voor werkzoekenden die via een job coach en/of re-integratietraject zichzelf verder willen ontwikkelen. Voor de opleiding wordt er geen specifieke vooropleiding gehanteerd, wel wordt er gekeken naar de volgende toelatingseisen:

• NT2/B1 taalniveau;
• 
Vrij van strafblad;
• Gewenst startniveau: VMBO GTL (indicatie).

Inhoud van de opleiding
De lessen zijn klassikaal te volgen. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan verschillende theorie vakken. Het gaat om de volgende vakken:

Duur van het opleidingstraject
De duur van de opleiding is maximaal 1 jaar. Echter, door de onderdelen van de opleiding zelf in te delen is er de mogelijkheid om het traject versneld af te leggen: denk hierbij aan een tijdsbestek van gemiddeld 6 tot 12 maanden.

Enthousiast?                                                                                                                                                            Download hier de brochure of plan gelijk een intakegesprek in!